Friday, February 2, 2007

växlar mellan

djur o heteromän "haha!"

Quera djur var det. För den som ev är intresserad. Jag tycker i alla fall det är coolt o jag brukar dessutom säga att i ett biologiperspektiv så är faktiskt människan "onaturligt heterosexuell" Sug på DEN!

sexval :-))

Valar gör det....

Gråvalen är ett av de allra största däggdjuren på jorden. De har en av de allra längsta migrationssträckor kända hos däggdjur. När de migrerar – från arktis till vattnen rund Mexicos Bahia California befinner de sig i könssegregerade grupper. Väl framme i de varmare vattnen parar de sig (hetero) och föder kalvar.

Under migrationen och även i de nordliga vattnen ses homosex mellan hannarna. Såväl sex som ömhetsbetygelser ses när valarna är i ytläge och detta kan pågå ifrån en halvtimme till 90 minuter och ofta är flera valar involverade tillsammans. Dom rullar runt, slag med fenorna, plaskning och ibland ses valarna resa sig upp ur vattnet och gnuggar då magarna mot varandra, söker kontakt mellan könsorganen som ofta är resta i erektion. Valens penis har förresten en omkrets på ca 30 cm vid basen och längden är över 60 cm !

Hannarna "tvinnar" ofta sina penisar kring varandra, ligger med erektionen mot den andres mage eller nuddar den andres med huvudet.

Valarna bildar ofta par eller trios där valar av samma kön igår. Dessa parbildningar kan vara korta (timmar) eller långvariga (hela året ibland även året därpå).

Detta är vad som observerats VID YTAN. Dessa djur dyker djupt och är där svåra att observera.

Valhannarna har en tydlig sexuell cykel med spermaproduktion bara under de perioder då heterosexuell parning förekommer. Vissa parar sig dock hetero även under sina infertila perioder (valar har alltså inte sex bara för att "göra barn"). Båda hannar och honor har många olika partners under parningssäsongen.

Kuriosa: Under parningssäsongen ses ofta "trekanter" mellan 2 hannar och en hona där en hanne osjälviskt är "bara" medhjälpare. Han hjälper då till att få de andra 2 i bra position för parning och ser till att de kan hålla positionen under samlaget.

länk där du hittar min referens

http://home.planet.nl/~gkorthof/korthof62.htm

No comments: