Wednesday, February 14, 2007

Honor utan vagina - föder gm klitoris!

Hyenor saknar vagina! (spotted hyenas)

Istället har de en penisliknande klitoris, ca 90% av hannars penislängd – ca 17 cm lång! Deras blygdläppar är sammanfogade så det liknar en pung. Hyenorna föder sina ungar GENOM EN KANAL I KLITORIS och denna rupturerar då!
Det är VANLIGT att unge eller hona dör eller får skador vid förlossningarna. Ca 9% av honorna DÖR vid sin första förlossning och endast ca 25 % av graviditeterna resulterar i en levande unge. Detta beror bla på att födelsekanalen är lång och navelsträngen endast en 3:e del så lång som vägen ungen ska färdas för att födas!

Vid heterosexuell parning vänds klitoris ut-o-in så en "slida" bildas. Honor "parar" sig dessutom homosexuellt. Penetration förekommer då men är inte så vanligt. Den hona som då "sätts på" beter sig ofta ointresserat och kan vandra iväg. Detta sker även vid heteroparningar. Honorna kan även vara väldigt aggressiva mot hannarna.

Hyenahonor har en hälsningscermoni när de möts som inkluderar att de nosar på och slickar den andras "erektion". De står då med huvudena under den andres upplyfta bakben – en 69:a alltså.

De flesta hyenahannar får aldrig avkomma under sin livstid, endast EN hanne i gruppen har tillgång till honorna. Onani är vad de övriga hannarna får nöja sig med. En o annan sätter på ungar etc…

Man får alltså vara nöjd o glad attman inte är en hyena... ;)

2 comments:

Det Mörka Hotet said...

KRAM och hoppas du och din tjej får en riktigt härlig Alla hjärtans dag!


Samuel

femmestarkeeper said...

tackar för det! Tja än kan ALLT hända ;)